Horta

Revetlla de Sant Joan a Horta

Fa anys que els Diables d’Horta organitzaven al barri una revetlla de Sant Joan, però es trobava a faltar una peça clau de la celebració com és la foguera. L’any 2019 va ser el primer que es va aconseguir incorporar aquest element a la celebració. Per fer-ho possible, Diables d’Horta va contactar amb altres entitats de cultura del barri que tradicionalment portaven la flama del Canigó i que van col·laborar per aconseguir-ho: Òmnium Horta-Guinardó, Lluïsos d’Horta i Foment Hortenc.

Juntament amb la tradició de la foguera va néixer la llegenda del Sant Gla, figura que va salvar uns Diables perduts a Collserola mentre intentàvem arribar al barri amb la flama del Canigó i en honor del qual es celebra aquesta festa.

La festa comença amb una processó amb tota la gent d’Horta i els tabalers acompanyant al Sant Gla en una ruta pel barri fins a les Rieres d’Horta; punt on acaba la processó i on es crema el Sant Gla a la foguera encesa amb la flama del Canigó. La festa segueix amb un sopar popular, castell de focs i concerts al parc.

El primer any de foguera al barri d’Horta va ser un èxit i les entitats volen que es converteixi en una tradició més del barri on tothom pugui participar.


Foguera preparada amb el Sant Gla portant la flama del Canigó Font: Diables d'Horta
Foguera de Sant Joan al Parc de les Rieres d'Horta. Font: Diables d'Horta