Les Corts

La Nit de Foc Cortsenca

Sota aquesta denominació els veïns i veïnes de Les Corts celebrem, des del 2012 el Sant Joan o el solstici d’estiu, i des del 2013 a les cruïlles dels carrers Europa i Galileu al barri de Les Corts.

Nascuda amb la voluntat de recuperar la tradició popular de la celebració al carrer i crear llaços de bon veïnatge; l’experiència ens ha demostrat que la gent trobava a faltar aquests espais i s’ha bolcat any rere any plenament en la celebració de l’acte.

Cada any de la mà de l’Ateneu Popular de Les Corts i Els Bocs de Can Rosés s’erigeix una enorme foguera que resta de peu mentre els veïns i veïnes del barri sopen al seu voltant i un cop el sol es pon comença un espectacle de foc i pirotècnia que dona pas a l'encesa de la foguera amb la Flama provinent del Caningó; és moment on famílies, grups d’amics, veïns o desconeguts comencen a donar voltes a la foguera al ritme de la percussió.

Acabem la nit amb unes bones hores de ball al més estil festa major on tothom amb tothom fem de la Nit de Sant Joan la nit més curta de l’any.