Porta

Revetlla de Sant Joan al barri de Porta

La revetlla de Sant Joan el barri de Porta neix l’any 2016 per iniciativa de persones que participaven del teixit associatiu del barri de Porta i de la Bòbila equipament de gestió comunitària. La proposta neix de la necessitat de recuperar la revetlla de forma comunitària a través de la creació de la comissió de festes del barri amb la intenció d’implicar totes les entitats i veïnes que vulguin participar.

Imatge: Comissió de Festes de Porta
Imatge: Comissió de Festes de Porta

Entitats que participen: Porta Cultural, Associació de Veïnes i Veïns de Portes, Dones Porteyes, Casal de Joves de Porta, Ateneu la Bòbila, AFEM, Omnium Cultural Nou Barris, Agrupament Scout Creu del Sud, Assemblea d’Aturades i Aturats de Nou Barris, 500x20, Zas, Ideal d’en Clave ....

Estructura: Previ a la foguera fem un mes de recollida de fustes amb carros per tot el barri, acostumem a sortir el dimarts, ja que és el dia que aquí es fa la recollida de mobles i és la millor ocasió per aconseguir fusta. El dia de la revetlla organitzem un sopar de carmanyola per 1000 persones de forma gratuïta, només es demana consumir la beguda a la barra i participar en la rifa de la panera que s’estructura amb la cooperació dels comerciants del barri. Els primers anys muntàvem la revetlla el mateix dia, però l’any passat vam ampliar el muntatge a dos dies, ja que cada vegada les infraestructures requerides són més grans i la implicació del veïnat també ha crescut! Durant el sopar gaudim de la participació d’una orquestra de festa major i diferents actuacions de petits músics del barri. Som punt de rebuda de la flama del Canigó, flama amb la qual encenem la nostra foguera, un cop arriba Omnium fa l’explicació de la llegenda i tot seguit, amb l’ajuda del grup de foc de Nou Barris, encenem la foguera amb una petita actuació de ball de diables i un breu espectacle de pirotècnia.

Imatges: Comissió de Festes de Porta
Imatge: Comissió de Festes de Porta