Meridiana

Durant el franquisme al barri del Clot-Camp de l'Arpa la mainada feia fogueres de Sant Joan a les cruïlles dels carrers, però aquestes a poc a poc van anar acabant desapareixent totes.

Als inicis de la democràcia uns quants joves de la Secció de Cultura del Centre Moral de Sant Martí de Provençals, ara Orfeó Martinenc, van recuperar la Foguera de Sant Joan davant de la entitat, concretament a la cruïlla de Av. Meridiana amb c/La Corunya.

El cartell més antic que tenim anunciant la Foguera és de l'any 1982 coincidint amb l'any que es va fer Expocultura

Dies abans, membres de la Secció de Cultura de l'Orfeó Martinenc surten pel barri a buscar la fusta per la Foguera.

I el mateix dia i espontàniament també la porten els veïns del barri.

Els primers anys membres de la Secció de Cultura anaven a buscar la Flama del Canigó a la plaça Sant Jaume i la portaven corrent per relleus fins al barri conjuntament amb altres flames que anaven a altres barris.

Abans de l’encesa de la Foguera es llegia el manifest.

La Flama del Canigó es va deixar de portar quan la Secció de Cultura va començar a organitzar al mateix lloc la revetlla de Sant Joan del barri perquè no hi havia jovent per tot.

Els últims anys la Flama del Canigó ens la porten els companys dels Castellers de Barcelona.

Prèvia a la encesa de la Foguera, al seu voltant, es fa un espectacle de Diables, percussió i pirotècnia organitzat pels Diables del Clot de la Secció de Cultura i al final s’encén la Foguera amb una traca.