Farinera-Sant Pere

Revetlla de Sant Pere a la Farinera

La Revetlla de Sant Pere al barri del Clot-Camp de l’Arpa va néixer l’any 1999 .

Aprofitant la inauguració del Centre Cultural la Farinera el 8 de maig de 1999, la Federació d’Entitats del Clot –Camp de l’Arpa va decidir recuperar aquesta festa popular a la Ciutat.

Així doncs, el 28 de juny de 1999 es recuperava al barri una festa popular del calendari festiu català a l’esplanada de davant del centre cultural, amb música en directe, sopar popular, servei de bar i una foguera encesa amb la col·laboració de la colla de Diables del Clot, de l’Orfeó Martinenc.

Al voltant de la foguera els infants i no tant infants encenen petards al llarg de tota la vetllada. Amb els anys altres entitats de la Federació s’han sumat a la organització, com ara els joves de la Traka.

Els primers anys s’aprofitava la mateixa crida de fusta que es feia per la foguera de Sant Joan organitzada a l’Av. Meridiana també per la colla de Diables del Clot. Amb els anys aquesta crida ja no és necessària perquè el veïnat ja baixa la fusta per iniciativa pròpia.

Els diables del Clot venen en cercavila des de l’Orfeó Martinenc, la seva seu, i prèviament a l’encesa fan un petit espectacle pirotècnic, a la mateixa esplanada.

La música en directe es procura que sigui atractiva per un públic familiar. I de vegades durant la tarda també hi ha activitats infantils.


La revetlla s’ha celebrat sempre el 28 de juny a la nit, independentment que l’endemà no sigui festiu.

Crïem que a data d’avui la foguera de St Pere del barri del Clot-Camp de l’Arpa és la única que es manté a la Ciutat de Barcelona.

És un acte ja molt arrelat al barri, amb un públic fidel i responsable, i esperem que així segueixi durant molt temps.