Poblenou

Font: Arxiu de la Colla del Drac
Font: Arxiu de la Colla del Drac

La Foguera de sant Joan de la Colla del Drac

La Colla del Drac sempre hem passat la revetlla de sant Joan al voltant d’una foguera. Hem anat canviat de lloc fins arribar a l’actual foguera que, des del 2017, es fa a la cruïlla dels carrers Espronceda i Ramon Turró, al costat del Parc Ghandi. Aquesta foguera aplega l’empenta organitzativa de la nostra associació amb la participació veïnal espontània, de fet, sempre ha estat així !

Potser perquè al Poblenou s’hi encenen poques fogueres, aquesta ha pres un caire d’esdeveniment de barri que va més enllà de la foguera veïnal de tota la vida ( coses de la modernor! ). Damunt d’aquesta realitat, hem anat teixint tot de propostes que fan de la foguera de la Colla del Drac una foguera amb un caràcter força especial.

Abans d’encendre la Foguera es forma una cercavila encapçalada pel Fènix del Poblenou, que, des de l’any 2010, és l’encarregat d’encendre la foguera i, des del 2017, es acompanyat per “Les Bèsties de la Foguera”, el Gat, la Guineu i el Bou, uns capgrossos que es construeixen a partir d’unes plantilles retallables que tothom que vulgui pot baixar del web i decorar-los al seu gust i així prendre part a la cercavila que, sortint de davant de Can Saladrigas, anirà a encendre la Foguera de Sant Joan