Verneda

Dins del Districte de Sant Martí, els Barris de Sant Martí de Provençals i de la Verneda des de fa uns quaranta anys que es va deixar de fer les fogueres, però no les revetlles de Sant Joan

Finalment un grup de persones de la Coordinadora VERN i l'AV de Sant Martí de Provençals ens varem plantejar recuperar-les. Gràcies als Castellers de Barcelona que ens van assessorar com fer-les

Fa tres anys vam impulsar el projecte sota la cobertura de VERN. Actualment és un projecta consolidat i arrelat en el Barri on col.laboren:

A la plaça. Sant Jaume anem a recollir la flama del Canigó i conjuntament en els Castellers de BCN la portem fins als Castellers de Barcelona, ens trobem amb les Guspires de Sant Martí (els petits dels diables) que venen amb l'Espiadimonis i els tabalers. Anem per tot el carrer Guipúscoa fins a la plaça de la Gavià que és el punt on es fa la revetlla. En allí fem el pregó i entreguem oficialment la Flama que queda en dipósit i comença la revetlla.

Sobre les 22h, per la manca de permisos del districte, no podem fer la foguera a la plaça de la Gàvia i fem un correfoc amb els diables de Sant Martí (aquest fet s'ha convertit en un valor afegit important). A la travessera del carrer Huelva cantonada amb el carrer Provençals és on els diables encenen la foguera i fan un petit final de festa amb pirotècnia.